En ærlig snak om uærlighed m. Toke Reinholt Fosgaard

Reading time: 3 minutes I episode 5 er vi taget hjem til Toke Reinholt Fosgaard, uddannet adfærdsøkonom og lektor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi. Toke forsker bl.a. i dishonesty, et forskningsområde som er enormt interessant fra et adfærdsperspektiv. Vi taler om hvem der snyder, delvist hvordan de snyder og så også hvorfor de snyder – og de forskellige forklaringsmodeller der eksisterer herfor. Vi kobler det også sammen med hvad vi kan gøre ved det. Vi tager undervejs temperaturen på hvor godt forskningen forklarer de forskellige elementer og diskuterer hvordan eksperimenter kan tage...

Read more

Adfærd og arbejdsmiljø m. Søren Grove Vejlstrup

Reading time: 2 minutes I episode 4 er vi taget på besøg i Arbejdstilsynet (en styrelse under beskæftigelsesministeriet). Arbejdstilsynet er en af de få steder i statsadministrationen hvor man finder en adfærdsenhed. Vi taler med Søren Grove Vejlstrup (cand.psych og specialkonsulent) om hvordan adfærdsenheden tænker adfærdsvidenskab ind i at skabe et bedre arbejdsmiljø, på danske private og offentlige arbejdspladser.

Read more

Adfærd!? m. Pelle Guldborg Hansen

Reading time: 2 minutes Over et par kopper kaffe får vi Pelles udlægning af hvad alt det her med adfærd og nudging egentlig er for noget, og diskuterer alt fra metoder til behavioural frameworks og Corona-kommunikation. Pelle Guldborg Hansen er for dansk adfærdsvidenskab, hvad Michael Laudrup er for dansk fodbold - han er ikke kun et navn i Danmark, men er respekteret internationalt både som forsker og praktiker indenfor feltet, bl.a. i kraft af INudgeYou.

Read more

Transaktionsnormer

Reading time: 5 minutes Episode 2 er debuten for ét af vores episodekoncepter; research review-episoderne, hvor vi diskuterer specifikke forskningsartikler i dybden, afvejer forskningsdesignets robusthed, kritiserer, roser og perspektiverer til forskning på området generelt, samt anvendt adfærdsvidenskab på området.

Read more

Prispsykologi m. Sally Khallash

Reading time: 2 minutes Sally Khallash er ph.d. og beslutningsteoretiker og forfatter til bøgerne Beslutningsstrategi og Prispsykologi. Vi taler med Sally om hendes rejse ind i adfærdsvidenskab og arbejde med at etablere Nudge units og skabe større financiel well-being. Og så kommer vi omkring prispsykologien og får historien om hvordan man med prissætning kan rebrande et utrendy kosmetikprodukt, der har eksisteret længe nok til at få tilnavnet Oil of old lady.

Read more
en_GBEnglish (UK)
da_DKDansk en_GBEnglish (UK)