Vores værktøjskasse

Adfærdsarkitektur – Den korte version

Adfærdsarkitektur er en nyere metode, der kombinerer forskellige discipliner med indsigt i menneskelig adfærd og psykologi til at løse de udfordringer, der opstår i organisationer og samfund, når mennesker handler uhensigtsmæssigt. 

Den længere version

Adfærdsarkitektur er en værktøjskasse til at løse problemer. Værktøjskassen er udviklet til at løse problemer, der bunder i menneskelig fejlbarlighed. Særligt de sidste 50 års forskning i social- og kognitionspsykologi samt adfærdsøkonomi har vist os, at mennesker nogle gange handler irrationelt og har brug for en hjælpende hånd til at opnå deres mål.

En kompliceret verden

I løbet af de sidste par hundrede år er verden blevet hastigt mere kompliceret for os at interagere med. Vi har fået flere regler at overholde, flere vigtige beslutninger at tage og meget mere information at forholde os til. Vores madudvalg er blevet mere energiholdigt og vores arbejdsliv mere stillesiddende. Vores levestandard er høj, men det er også blevet let at tage de forkerte valg. Det er her adfærdsdesign kan hjælpe.

Den nye værktøjskasse

Adfærdsarkitektur er bygget ovenpå en videnskab, der beskriver hvordan og hvornår vi systematisk opfører os irrationelt eller er tilbøjelige til at begå fejl som konsekvens af f.eks. begrænset opmærksomhed, viljestyrke og hukommelse, social indflydelse, kompleksitet eller diverse miljømæssige faktorer. Listen er lang.

Adfærdsarkitekturens værktøjskasse indeholder redskaber til at identificere disse problemer og løse dem på en effektiv og ofte billig måder.

da_DKDansk
en_GBEnglish (UK) da_DKDansk